z35W7z4v9z8w

Saturday, 9 January 2016

Mengapa Anda Perlu Bertukar ke Bengkung Moden

MENGAPA ANDA PERLU BERTUKAR KE BENGKUNG MODEN???

Pada zaman sekarang, kebanyakan ibu2 tidak seperti zaman dulu yang kebanyakannya tidak bekerja. Dengan keadaan ekonomi masa kini, kebanyakan ibu majoritinya adalah bekerja walaupun seorang suri rumah tetap mencari pendapatan sampingan dari rumah.

Jadi saya tertanya-tanya bagaimana untuk membantu untuk mempermudahkan proses berpantang bagi ibu2 yang agak sibuk walaupun dalam waktu berpantang. Trend masa kini ibu2 banyak memilih untuk berpantang sendiri,Hal ini disebabkan mungkin anak2 ada yang bersekolah, ibu2 ingin mengumpul stok ebm, tidak mahu menyusahkan orang tua, meempunyai kerja yang perlu disiapkan atau dibereskan di rumah sendiri dan lain2 lagi. 

Saya ingin memperkenalkan bengkung moden zap 3 in 1 ini buat ibu2 yang super duper busy. Anda mahu memilih untuk malas untuk berbengkung atau mahu pilih cara mudah untuk berbengkung?Jika mahu memilih cara mudah anda bolehla mengamalkan bengkung moden 3 in 1 ini. Saya terangkan detail tentang bengkung moden ini. Klik untuk View feedback customer untuk bengkung moden ini.




Bengkung moden ini diperbuat daripada polyster fiber dan jenis elastik. Material ini memudahkan anda untuk adjust saiz mengikut kehendak anda. Design bengkung moden mempunyai ruang- ruang udara bagi memberi ruang pengudaraan untuk memberi keselesaan kepada ibu-ibu. Ianya terbahagi kepada 3 bahagian iaitu bahagian dada,perut dan pinggul.

Bengkung moden mempunyai pelekat yang kemas dan kuat. Bagi ibu-ibu yang berpantang sendiri dengan anak-anak lagi memang sangat sesuai dengan penggunaan bengkung moden ini. Hal ini kerana ia sangat mudah dipakai dan dibuka dan yang paing istimewa adalah anda tidak perlu untuk meminta bantuan orang lain untuk memakainya. Sudah tentu anda tidak mempunyai banyak masa dengan nak uruskan bayi anda lagi dan juga anak-anak yang lain.

Sangat bahaya jika anda berpantang sendiri dan banyak membuat kerja ketika dalam pantang tapi anda tidak memakai bengkung kerana malas untuk mengikat bengkung. Ini boleh menyebabkan peranakan anda jatuh.
Selepas bersalin sudah tentu perut anda mempunyai masalah perut buncit. Dengan pemakaian bengkung moden ini secara konsisten ia dapat membantu mengempiskan perut anda seawal seminggu sahaja. Kebanyakan ibu-ibu lebih suka memakai bengkung sejam ke dua jam dengan alasan sukar untuk memakainya dan kurang selesa untuk buat kerja. Sebenarnya pemakaian bengkung seelok2nya dipakai pagi, petang dan juga malam..Ianya dibuka hanya ketika anda mandi dan buang air sahaja. Hal ini bagus untuk menjaga badan dan mengencangkan kembali otot-otot ibu selepas bersalin.adalah lebih bagus jika pemakaian bengkung disertai dengan krim barut.
Bagi ibu yang menyusukan anak mereka jangan risau kerana bengkung moden ini dapat menyokong tulang belakang anda dan badan anda akan terasa tegak dan sangat selesa untuk menyusukan anak. 



Bengkung ini juga boleh ditreruskan pemakaiannya sehingga tamat tempoh berpantang kerana ianya sangat kemas dipakai dan orang tidak akan perasan anda sedang memakai bengkung. Ianya dapat menangani masalah sakit pinggang akibat terlampau banyak membuat kerja.

KESAN - KESAN yang mungkin terjadi jika anda MALAS BERBENGKUNG KETIKA BERPANTANG??
Perut menjadi buncit dan menggeleber
mengalami masalah peranakan jatuh
mengalami ketegangan dan pembengkakan di bahagian urat peranakan, ari-ari dan di bahagian celah peha>kerap berasa sakit – sakit dan lenguh – lenguh badan
Mempercepatkan penuaan sebelum tiba masanya>Badan lemah dan kurang bermaya>Rasa sakit dan ngilu ketika hubungan suami isteri

♡♡KEBAIKAN BERBENGKUNG♡♡
Membantu menaikkan dan mengembalikan kedudukan peranakan
Membantu merapatkan tulang pinggul
Mengekalkan dan menjaga bentuk badan
Membantu mengempiskan perut anda selepas bersalin
Mempercepatkan proses pengecutan rahim
Mengelakkan rasa sakit setiap kali terbatuk atau terbersin
Memberi sokongan pada perut apabila bergerak
Mengetatkan semula otot – otot yang lemah selepas bersalin
Menghilangkan sakit belakang yang dialami sewaktu mengandung dan juga selepas bersalin
Membolehkan ibu-ibu menyusukan anak mereka dengan postur badan yang betul kerana bengkung membantu menyokong tulang belakang anda.
Membantu memecahkan toksik lendir dan menghalang kemasukan angin dalam perut
Membantu mengeluarkan darah nifas dengan sempurna dan membolehkan kitaran ha3d menjadi lebih teratur.



Berminat untuk order,hubungi saya azah 0192460537 atau  SHOP NOW
Nak free gift for your order Sign in here

Habbatussauda sebagai milkbooster dan supplement kesihatan berasaskan makanan sunnah.

Selesai bf si kecil ini,tergerak hati nak post pasal breastfeed pula sebab sepanjang menjadi ibu saat paling indah adalah dapat menyusukan ank kita tak kisahlah berapa lama tapi seelok2nya 2 tahun,in sya allah dimurahkan rezeki untuk anak2 kita semua.

Antara salah satu petua untuk turunkan berat badan adalah menyusukan ank. Tapi mungkin bergantung juga pada setiap individu. Ada juga yg naik berat badan. Alhmdulillah berat saya memang maintain shj selepas melahirkan anak.

Sepanjang saya menyusukan anak saya saya mengamalkan habbatussauda untuk memberi tenaga dan melancarkan peredaran darah saya. Selepas amalkannya badan saya dan anak lebih kuat dan tak mudah jatuh sakit. Alhamdulillah anak saya lebih kuat dan jarang jatuh sakit. Susu saya lebih pekat daripada biasa dan makin bertambah apabila pam.

Badan pun lebih bertenaga dan tidur saya lebih berkualiti. Almaklumlah sejak jd surirumah saya susah sedikit nak tidur. Bila anak tidur tu lah saya punya waktu untuk sambung keja saya.

Oleh itu saya nak share juga kelebihan habbatussada di dalam kesihatan seisi keluarga selain daripada menjadi milkbooster memandangkan keberkesanannya terhadap keluarga saya.



Keistimewaan Habasyi88
-----------------------
1 Habbatussauda perahan pertama 'cold pressed', BUKAN pemanasan.
2 Dos optimum 500 mg, BUKAN herba campuran.
3 Kualiti Gred A Gold Habachia, Ethiopia, BUKAN mesir atau hindia.
4 Isi banyak, 210 kapsul per botol. Tahan selama 4 bulan jika diambil dengan dos pencegahan.


-------------------------------
KHASIAT HABASYI88 (HABBATUSSAUDA)
---------------------------------
Menguatkan sistem imuniti badan
Melancarkan peredaran darah
Menyembuhkan sakit kepala dan sakit gigi
Mengubati diabetes
Melancarkan haid
Meningkatkan penghasilan susu ibu
Menormalkan tekanan darah
Menyeimbangkan hormon
Meningkatkan ghairah suami isteri,
Membuang racun dari dalam tubuh
Sebagai anti oksidan, anti histamine & anti fungal
Mengurangkan reaksi alergi
Mengubati kanser / tumor

Mengapa anda perlu mengamalkan habbatussauda untuk seisi keluarga anda???

CEPAT. Sifat semula jadi Habbatus Sauda yang panas dapat mempercepatkan kelancaran urat-urat susu dalam badan.
BERKESAN. Habbatus Sauda dalam bentuk minyak lebih CEPAT bertindak balas berbanding dalam bentuk serbuk.
MUDAH dan SENANG untuk dimakan sebab ia dalam bentuk kapsul. Tak perlu dibancuh.
SEMULA JADI. Ia dalam bentuk natural minyak (kapsul) dan 0% bahan kimia yg digunakan.
EFEKTIF dalam menghasilkan tenaga TAMBAHAN segera kepada badan ibu yang penat bekerja bagi menghasilkan susu lebih banyak.
PRODUKTIF dalam pengeluaran susu kerana urat-urat susu dan darah akan lebih lancar disebabkan ianya adalah  AGEN DETOX (Pembuang toksin) yang TERBAIK.
Hasil yang KONSISTEN. Pengambilan Habbasyi Oil yang konsisten + minum 3L air sehari dapat membantu menambahkan kuantiti susu EBM.
SUNNAH Nabi Muhammad SAW yang disebut dalam hadis Baginda. “Habbatus Sauda adalah penawar kepada segala penyakit kecuali maut”
Kandungan dalam habbatus sauda telah diiktiraf adalah antara MILK BOOSTER yang terbaik oleh pakar-pakar laktasi kerana sifat semulajadinya yang memberi haba dan memanaskan badan.

Sesungguhnya memang banyak khasiatnya Habbatussauda ini.Dalilnya: "Tetaplah dengan Habbatussauda kerana di dalamnya terdapat ubat untuk segala penyakit kecuali mati." (Hadith riwayat Bukhari Muslim)

Berminat untuk mengamalkannnya hubungi saya puan azza 0192460537.

Thursday, 7 January 2016

Berjimat dengan cloth diapers


PENGALAMAN MENGGUNAKAN CLOTH DIAPERS

Anda mungkin rasa malas kan untuk pakai cd ini kerana perlu dibasuh setiap hari. Saya juga seperti ibu2 dulu, jadi saya ambil langkah bijak dengan menggunakan cd ini apabila anak saya sudah kurang membuang air jadi saya tak perlu menggunakan banyak insert. ini adalah salah satu langkah saya untuk mengajar anak saya membuang air ke tandas (potty training).

Trend masa kini ramai ibu2 mengeluh harga barang naik kan. Mulalah ibu bapa mahu berjimat cermat dengan membeli lampin pakai buang yg murah untuk anak2.Saya pula terpikir kenapa ibu2 tak ambil langkah untuk guna cloth diapers? Ianya lebih selamat drpd lampin pakai buang. Jika anak anda buang air banyak dan lambat tukar lampin risiko untuk ank anda terkena ruam lampin adalah tidak jika menggunakan cd ini.

Saya hanya mengenakan cd ini pd ank sy waktu mlm sebb mlm ank sy tidak berak. So mudah untuk saya cuci. Kalau nk pakai siang hari boleh je cuma saya syorkan untuk ibu2 yang tidak ada masa untuk membasuh cd ini,jd boleh gunakan pd waktu mlm.Jadi mudah untuk basuh kalau anak hanya buang air kecil. Sekurang2 nya anda boleh jimat penggunaan lampin pakai buang pada malam hari. Jom berkenalan dengan cloth diapers

Apa itu Cloth Diaper



Cloth Diaper merupakan lampin kain rekabentuk moden yang amat selesa untuk bayi dan mesra pada kulit. Zaman dulu2 kain lampin (napkin) memang digunakan buat anak2 kecil. Ia sesuai untuk digunakan dari umur bayi 3 bulan sehingga 3 tahun dan lebih (bergantung pada saiz bayi) dan boleh di cuci .

Bahagian luar cloth diaper dilapisi dengan sejenis kain khas iaitu polyurethane Laminate ( PUL ) yang kalis air supaya ia tidak mudah bocor . Lapisan dalam cloth diaper ini di jahit dengan poket khas untuk memudahkan anda masukkan pelapik khas ( insert ) yang mampu menyerap air kencing bayi sehingga 3 hingga 4 jam penggunaan. Setiap helai cloth diaper dibekalkan sekali dengan pelapik khas ( insert ) yang di perbuat dari microfiber yang tinggi daya serapan dan mudah di bersihkan.

Cloth diaper ini boleh di cuci dengan tangan atau mesin basuh untuk membantu kerja-kerja pencucian yang lebih praktikal.

Cloth Diapers terdiri daripada Pocket Pants dan Insert

☆Pocket Pants atau dipanggil CD sahaja
☆Bahagian Luar dari kain PUL atau fabric polyurethane laminate yang tahan lasak dan waterproof
☆Bahagian dalam dari Soft Inner Layer atau fabric microfleece/suede berfungsi memastikan punggung bayi berada dalam keadaan kering dan mudah untuk dibersihkan.
☆Snap Buttons (Butang Katup) : Untuk adjust size dari S, M dan L.
☆Pocket Opening-Ruang untuk memasukkan insert/soaker
☆Insert - Berfungsi menyerap basahan dari bayi anda. Sehelai boleh bertahan 3-4 jam.


KELEBIHAN CLOTH DIAPERS

1.LEBIH JIMAT

Penggunaan Cloth diapers adalah berganda2 menjimatkan kos keperluan anak anda. Berbeza dengan penggunaan lampin pakai buang yang agak memakan kos terutama zaman sekarang rata2 harga lampin pakai buang makin meningkat. Anda mungkin menunggu untuk membelinya ketika harga2 promosi offer berlangsung kan.

Jom kita tengok anggaran kos lampin pakai buang

Kos sehari katakan 5 kali, dan katakan harga sekeping lampin pkai buang ialah RM0.60

RM0.60 X 6 = RM3.00 sehari
RM3.00 X 365 hari = RM 1095 setahun
RM1095 X 3 = RM3285 untuk 3 tahun

Kos belian Cloth Diapers berharga RM24

Beli 10 helai : 10 x RM24 = RM 240
Beli 20 helai : 20 x RM24 = RM 480

Kemudian ianya juga boleh digunakan untuk anak seterusnya.

*JAUH BEZA KAN??

2. BAYI CEPAT BELAJAR BUANG AIR KE TANDAS.

Bayi yang menggunakan lampin pakai buang ini lebih cepat belajar membezakan antara basah dan kering walaupun bahagian dalam lampin kain tersebut sentiasa kering dan selesa namun masi ada rasa kedinginan semulajadi berbanding lampin pakai buang.Menurut satu artikel di dalam Wall Street Journal, bayi yang memakai lampin pakai buang memakai lampin sehingga umur 36 hingga 42 bulan, sedangkan bayi yang memakai lampin kain masanya lebih singkat iaitu sehingga setahun lebih awal. Ini sangat menjimatkan kerana anak anda akan cepat belajar membuang air sendiri di tandas.

3. DESIGN YANG CANTIK DAN WARNA YANG MENARIK BUAT ANAK ANDA

Anak anda akan mudah tertarik dengan cd ini kerana lebih selesa dan cantik. Rekaannya kemas dan selesa buat si kecil. Cara pakai nya sangat mudah.Ia sangat mudah dibasuh dan mudah kering kerana ia di perbuat dari kain yang ringan, lembut, selesa dan mempunyai pengudaraan yang baik untuk kulit si kecil anda.

4. LEBIH SELAMAT UNTUK BAYI KERANA TIADA KESAN BAHAN KIMIA
Selain itu Cloth Diapers ini boleh mengelakkan masalah ruam bayi.salah satu punca kepada masalah ruam pada kulit anak anda andalah lambat menukar lampin pakai buang. Namun berbanding pula pada CD walaupun lambat tukar tiada sebutir ruam yang akan timbul pada kulit bayi kerana ianya tiada kesan bahan kimia dan lebih selamat dipakai buat bayi terutamanya bayi yang berkulit sensitif.

5. MESRA ALAM.
Apabila pakai lampin pakai buang ini sudah tentu sampah bertimbun2 di rumah anda kan. Lampin pakai buang adalah penyumbang kepada sampah sarap dan pencemaran
di muka bumi ini.Dengan menggunakan CD tiada lagi sampah sarap yang merupakan punca pencemaran di muka bumi.

6.FREE SIZE
Boleh adjust size menggunakan snap button pada CD.



Jom ibu2 cuba. Berminat untuk menggunakannya, Buy Now atau hubungi saya aza 0192460537.