z35W7z4v9z8w

Thursday, 17 November 2016

Bengkung Express Mak Kuntum

"TAK LECEH DAH PAKAI BENGKUNG TALI DENGAN ADANYA BENGKUNG EXPRESS MAK KUNTUM INII"


☑Saya cari bengkung bertali yang mudah dipakai dan dibuka juga boleh dilaraskan dengan mudah☑Saya berbadan agak besar, susah saya nak cari bengkung sesuai dengan saiz badan saya.


Ibu-ibu, tak perlu risau lagi dengan masalah-masalah seperti ini, sebab impian ibu nak kembali langsing selepas bersalin lebih mudah lagi dengan adanya BENGKUNG EXPRESS ini. Ibu bersalin caesar atau normal boleh menggunakannya. 


Bengkung ekspress mama merupakan bengkung jenis bertali yang dimodenkan dengan gabungan tali dan zip,direka khas buat ibu yang inginkan keselesaan dan kemudahan untuk berbengkung sepanjang proses berpantang mereka.


KELEBIHAN BENGKUNG EKSPRESS MAMA INI


 • Mempunyai zip pelarasan untuk melaraskan saiz bengkung mengikut saiz anda - saiz boleh laras S - 3XL (Boleh muat sehingga saiz pinggang 55 inchi) 
 • Mempunyai zip bukaan untuk ke tandas - nak ke tandas ibu-ibu tak perlu buka ikatan tali lagi, cukup buka zip ke tandas.
 • Labuh , panjang,besar adalah sengat bagus untuk untuk menutup badan ibu lepas bersalin supaya tidak dimasuki angin
 • ​​​Labuh merangkumi sampai ke peha untuk merapatkan tulang pinggul anda, mengecilkan peha, sekaligus membentuk badan anda kembali anak dara
 • Mengangkat dan menjaga peranakan ibu lepas bersalin supaya tidak jatuh.
 • Menaikkan pinggul anda supaya tidak jatuh
 • Ikatan yang kuat dan zip yang kemas membantu ibu untuk mengempiskan perut 
 • Membantu mengecutkan rahim selain daripada mengamalkan amalan bertungku, sapuan losyen atau sebarang minyak untuk kempis perut dan amalan penyusuan bayi sekurang-kurangnya selama 6 bulan.


BILAKAH ANDA BOLEH MEMAKAINYA SELEPA BERSALIN
 1.  Ibu bersalin normal - anda boleh memakainya pada hari ke 4 bersalin
 1.  Ibu bersalin caesar - anda boleh memakainya apabila luka anda telah kering


CARA PAKAI


 • Mulakan dengan melaras saiz Bengkung Ekspress. Bagi yang bersaiz besar saiz xl-xxl tidak perlu melaras saiz Bengkung Exspress dan boleh terus di pakai. Bagi pengguna bersaiz s , laras dan zipkan bengkung pada saiz M dan lipat sedikit di bahagian lidah bengkung yang pendek ke bahagian kanan badan. Bagi saiz M, hanya laras bengkung ke saiz M sahaja dan siz L hanya laraskan pada saiz L sahaja.
 • Kemudian sulam tali bengkung secara berselang-seli (zig zag) mula dari bahagian bawah bengkung naik ke atas. Bagi yang badan bersaiz besar ada tali extra di bahagian atas bengkung kiri dan kanan. Tali tersebut berfungi sebagai tali pautan kepada hujung ikatan tali bengkung yang telah disusun ke atas dan kemasan bengkung.
 • Zip bahagian belakang ini bukan sahaja berfungsi melaras saiz bengkung. Zip ini juga digunakan untuk membuka bengkung dengan mudah (express) tanpa merungkai tali di hadapan bengkung. Bukaan zip ini hanya sesuai bagi yang berbadan saiz s,m dan l sahaja.
 • Zip tepi ini berfungsi untuk memudahkan anda ketandas dengan hanya buka dan tanggalkan bengkung. Untuk memakai semula bengkung anda perlu longgarkan sedikit tali bengkung dan hanya tarik semula zip.CARA TEMPAHAN

Tuesday, 15 November 2016

Sakit pinggang ketika hamil

KURANGI SAKIT PINGGANG DAN NYERI PINGGUL DENGAN MENGGUNAKAN PREGNANCY BELT.

    Kira-kira 1/2 hingga 3/4 wanita hamil mengalami masalah sakit pinggang,nyeri pinggul dan lenguh belakang.

Namun ibu-ibu tak perlu risau kerana  banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan kesakitan ini dan menghalangnya daripada menjadi masalah jangka panjang.

👉Punca Sakit Pinggang Ketika Hamil

Sakit pinggang sebenar terjadi apabila ligamen (tisu-tisu kuat dan fleksibel yang menyambungkan tulang-tulang anda), otot-otot, cakera dan sendi-sendi anda tertekan akibat postur yang tidak elok, teknik mengangkat yang salah, otot-otot yang lemah atau ketat, ataupun kecederaan. Jika anda mengalami masalah ini semasa hamil, kemungkinan besar anda sudahpun mengalaminya sebelum hamil lagi.

👉Cara Mengurangkan Sakit Pinggang Ketika Hamil

1. Senaman
Senaman lantai pelvis dan senaman perut dapat mengurangkan tekanan. Turun ke posisi merangkak dan tegakkan belakang anda. Tarik nafas dan kemudian, apabila menghembus nafas, kemutkan otot lantai pelvis. Teruskan mengemut selama 5 hingga 10 saat tanpa menahan nafas dan tanpa menggerakkan belakang anda. Tenangkan otot perlahan-lahan pada akhir senaman.

2. Urutan
Urutan dapat melegakan otot-otot yang letih dan lenguh. Bongkokkan badan ke hadapan menghadap belakang kerusi atau baring mengiring. Minta suami anda mengurut bahagian bawah belakang dan otot-otot yang mengunjur sepanjang kedua-dua sisi tulang belakang anda perlahan-lahan. Untuk bantuan lanjut, anda boleh dapatkan khidmat ahli fisioterapi.

3. Postur Yang Baik
Jika anda mengalami kesakitan pada tulang punggung, elakkan dari duduk membongkok dan bengkokkan belakang anda sejauh yang anda rasa selesa. Cuba duduk di atas kusyen lembut.

4. Berenang
Kelas seperti ini boleh membantu melegakan sakit pinggang semasa hamil.

5. Maternity Pillow
Tidur mengiring dengan bantal berbentuk baji diletakkan di bawah perut dapat membantu mengurangkan sakit pinggang.

6.PREGNACNY BELT.

📢📢Bagaimana pregnacy belt boleh membantu mommies📢📢

Pregnancy belt ini membantu memberikan postur badan yang baik buat ibu hamil terutamanya apabila bekerja sama ada duduk berhadapan komputer, melakukan kerja-kerja rumah dan tugasan seharian mommies.

Ianya membantu mengurangkan sakit pinggang dan pinggul dengan menyokong perut ibu dan mengurangkan tekanan yang diberikan pada tubuh ibu yang perlu menampung pertambahan berat badan mereka yang semakin meningkat selari dengan pembesaran bayi di dalam kandungan.

Apa tunggu lagi ibu-ibu yang mengalami masalah ini harus mencari alternatif untuk mengurangi sakit yang dihadapi supaya ianya tidak terjadi lagi selepas anda bersalin.
JOM CUBA PREGNANCY BELT INI, BERMINAT TERUS
📲 WHATSAPPS KE 0192460537 SEKARANG.