z35W7z4v9z8w

Tuesday, 15 August 2017

Madu mint dan madu abiotik area Klang

Restock madu mint madu abiotik Dan madu habbat

Mommies yang pening memikirkan Cara nak rawat batuk berkahak,selsema,demam,asma anak2 terutama yang Masih bayi menyusu lagi jangan risau ye.

Mommies boleh ikhtiar dengan madu mint Dan madu abiotik ni.

Madu mint membantu membuang kahak Dan merawat batuk juga selsema. Kalau dewasa boleh makan macam biasa , bagi bayi kecil yang Masih menyusu Ibu boleh amalkan ye kemudian susukanla anak anda. Atau boleh masukkan ke Dalam Susu anak anda ya.

Madu abiotik bagus menurunkan suhu badan yang tinggi. Jadi amat sesuai bagi anak kecil yang demam kerana selalunya anak kecil ni sukar sedikit untuk meredakan demam mereka Kan.

APA kelebihan madu2 ni Yang buat anak anda tak Kan tolak untuk memakannya. .
Tekstur nya Yang lembut Dan rasanya memang sangat2 sedap. Mommies yang Akan pening kepala bila setiap Hari anak mommies Akan minta untuk makan madu.


Madu mint 60ml rm12sm rm16 ss
Madu mint 300ml rm13sm rm15 ss
Madu Abiotik 300ml rm45sm rm48ss
Madu Abitik 300ml rm58sm rm60ss

Cara tempahan boleh terus whatsapps Puan Azah 0192460537 atau boleh pick up terus di meru, klang

Monday, 15 May 2017

Habbatussauda dan Kencing Manis

HABBATUSSAUDA DAN KENCING MANIS

Saya kadang terhairan-hairan dengan sikap segelintir umat Islam yang tidak percaya pada hadith shahih baginda Nabi saw. mengenai manfaat habbatussauda.

Jarang ditemukan pesakit kencing manis bersungguh-sungguh amal raja tumbuhan herba ini.

Ada banyak fakta yang tidak dapat dipungkiri,

Dalam satu artikel yang disiarkan dalam Journal of Endocrinology and Metabolism, para penyelidik dari Indian Council of Medical Research telah mendapati bahawa minyak habbatussauda dapat:

+ Menyebabkan pertumbuhan semula beransur-ansur sebahagian daripada pankreas beta-sel

+ Meningkatkan kepekatan insulin serum yang rendah

+ Mengurangkan serum glukosa yang tinggi

Penemuan ini meyakinkan lagi bahawa Nigella Sativa (nama saintifik bagi habbatussauda) adalah antara beberapa bahan yang dipercayai dapat membantu melawan kedua-dua jenis penyakit diabetes. Asalkan kita tahu pilih kualiti habbat dan tahu cara makan.

Malah, menurut kajian itu juga, habbatussauda dapat,

"memperbaiki toleransi glukosa dengan effektif sebagaimana metformin, dan ia tidak menunjukkan sebarang kesan negatif dan mempunyai kadar toksik yang rendah"

Sumber :As syifaa /quadmed



Habbasyi 88 125 kapsul RM50 SM RM55 SS
Habbasyi 88 210 kapsul RM65 S RM70 SS


Untuk tempahan boleh hubungi Puan Azah (Agen quadmed Klang) / Pengedar keperluan barangan ibu hamil,berpantang dan menyusu (FB PAGE MYHEART SHOPPE,IG MYHEARTSHOPPE)



Friday, 12 May 2017

Madu mint dan abiotik.


ANAK-ANAK BATUK KAHAK DAH SEMINGGU BERLANJUTAN KE DEMAM,RISAU MOMMIES.
.
.
Anak- anak kecil anda yang batuk dan selsema berminggu-minggu,pergi rumah pengasuh berjangkit-jangkit dgn ank-anak lain, tak kan anda nak biar kan saja kn. Lama-lama boleh memudaratkan anak kecil anda.
.
.
Apa lagi ibu, amalkan la madu mint dan abiotic ini buat anda sekeluarga.
.
Madu mint dan biotik merupakan penawar yang paling ramai ibu-ibu suka untuk mengamalkan sekarang katanya  :
.
.
“ Sebelum ni minum ubat klinik, 2 botol pun belum tentu sihat”
“Alhamdulillah dengan Madu Mint dan Madu Abiotik, batuk dah kurang”

Ø  Madu Mint terkenal dengan tagline “penghilang batuk tanpa alkohol”.
Ø  Madu Abiotik adalah edisi keluarga yang menbantu memelihara kesihatan seisi keluarga,
            membantu menurunkan panas.
.
.
APA MANFAAT LAIN MADU MINT INI
 Sangat baik untuk mengubati Asma dan bronkitis
Sangat baik untuk menyebuhkan batuk kahak
Mempunyai sifat antibakteria dan antiradang semulajadi
Membantu melegakan pernafasan
.

MANFAAT MADU ABIOTIK
Membantu membunuh kuman penyebab penyakit
Memiliki kesan bakteriostatik terhadap kuman gram positif (jangkitan salur nafas) dan gram negative (jangkitan saluran pencernaan dan perkumuhan)
Membantu memelihara daya tahan tubuh
Membantu menurunkan demam

.
.
CIRI-CIRI MADU MINT DAN ABIOTIK
Tekstur nya yang lembut sangat digemari kanak-kanak. Ibu-ibu tidak lagi mengalami masalah nak bagi ubat pada anak-anak kalau demam,batuk dan selsema sebab dengan madu mint dan abiotic ini anak-anak sendiri yang akan minta untuk disuap “mama,nak madu!”
.
.
Bagi bayi kecil pula yang masih menyusu ,ibu digalakkan untuk mengambil madu mint ini dan menyusukan anak anda supaya dapat melegakan batuk dan selsema bayi anda.
.
.
Madu mint dan madu abiotic ni boleh digunakan seisi keluarga anda