z35W7z4v9z8w

Friday, 5 February 2016

Extra Virgin Olive Oil Tursina 88 merawat bayi kembung dan sembelit.


Tursina 88

Perut Kembung pada bayi terjadi disebabkan jumlah gas di dalam saluran pencernaan meningkat. Hal ini terjadi disebabkan organ pencernaan bayi yang masih belum kuat sehingga menyebabkan di bahagian usus mereka mudah menghasilkan gas. 

Bayi yang baru lahir lebih cenderung mengalami kembung perut kerana perut yang masih kecil dan badan mudah masuk angin. 

Cara untuk melegakan kembung perut atau masalah bayi sukar membuang air besar :
1. Tuang Tursina 88 ke dalam mangkuk. Ambil cotton bud yang bersih, celup dan sapukan ke bahagian anu bayi secara perlahan-lahan.
2.Urut perut bayi secara lembut.
3. Lakukan senaman seperti naik basikal (lutut bertemu perut) secara lembut.
4. Atau sapukan sahaja tursina 88 ke bahagian perut dan urut mengikut arah putaran jam.

In sya allah bayi anda akan terkentut dan mudah untuk buang air besar.Extra Virgin Olive Oil Tursina 88 300 ml RM 48 SM/RM 55 SS
Extra Virgin Olive Oil Tursina 88 60 ml RM18 SM/RM 22 SS


Tursina 88 125 Kapsul RM 40 SM/RM45 SS
Tursina 88 210 kapsul RM 55/RM60 SS


To order whatsapps 0192460537.
Tuesday, 2 February 2016

Cara elakkan strectmark untuk ibu hamil.

Apa itu strechmark ?
Tanda regangan atau strech marks ialah garis-garis halus berwarna kemerahan atau kecoklatan bergantung kepada warna kulit anda yang biasanya muncul pada perut, payudara, pinggang dan peha. Ini berlaku kepada kira - kira 80 ke 90 peratus wanita hamil.

Mengapa terjadinya strechmark?
Wanita hamil akan mengalami pertambahan berat badan yang mendadak dan perubahan saiz perut yang disebabkan pembesaran janin sepanjang tempoh kehamilan. Perubahan dan pertambahan ini menyebabkan kulit meregang dan timbullah masalah strechmark atau tanda regangan.

Kulit meregang ini juga boleh menyebabkan ibu - ibu hamil tidak selesa kerana sesetengah mereka akan merasa gatal dan sehinggan menggarunya.Hati-hati kerana jika anda kerap menggaru menggunakan kuku kesan tanda regangan akan lebih ketara selepas bersalin.

Selepas bersalin, kawasan-kawasan strectmark tersebut akan beransur pudar dan garis-garis tersebut akan kelihatan lebih cerah daripada kulit di sekelilingnya. Kesan strechmark akan menjadi lebih teruk jika tidak dijaga dengan baik ketika anda hamil.

Sesetengah wanita tidak akan mengalami strechmark mungkin disebabkan mempunyai kulit yang lebih elastik daripada orang lain. Kebiasaannnya wanita yang hamil anak pertama lebih terdedah kepada risiko ini kerana pertama kali mengalami perubahan saiz pada perut berbanding mereka berbanding ibu-ibu yang hamil kali ke 2 atau seterusnya.


Bagaimana cara mengurangkan tanda regangan?

Anda boleh cuba mengurangkan tanda regangan ini dengan mengelakkan daripada pertambahan berat badan yang drastik iaitu dengan mengawal cara pemakanan anda mengikut suggestion doktor atau jururawat. Lebihkan pengambilan makanan yang berkhasiat.

Selain itu, anda boleh menyapu minyak atau krim yang kaya dengan vitamin E pada perut untuk menjadikannya lebih anjal,mengamalkan pemakanan yang sihat yang kaya dengan vitamin E dan C serta pengambilan zink untuk mengekalkan kesihatan kulit. Zink boleh didapati daripada ayam, , daging,lembu dan kekacang. Zink membantu kepada penghasilan collagen dan dapat mengelakkan daripada kulit cepat meregang.

Banyakkan pemgambilan air masak untuk membantu melembapkan kulit anda.

Guna sheer butter atau cocoa butter sebagai losyen untuk disapu di kulit anda dan memastikan kulit anda sentiasa lembap. Losyen ini merangsang pembentukan kulit yang baru . Saya juga amalkan losyen cocoa butter dan alhamdulillah sampai sekarang lepas bersalin tiada kesan strechmark pada perut saya walaupun saya memang alami kulit meregang yang agak teruk pada kehamilan saya yang pertama.Khasiat Tursina 88 (kapsul minyak zaitun dara) pada ibu hamil.

Tursina 88

Extra Virgin Olive Oil atau Minyak Zaitun Dara Tursina 88 adalah minyak perahan pertama daripada pohon zaitun yang tumbuh subur di tursina (Sempadan Palestine - Mesir) dikatakan pohon zaitun terbaik dunia.

Ianya menggunakan teknologi perahan sejuk first cold pressed (tanpa pemanasan). Produk ini mengandungi 100% kandungan minyak zaitun dara dan sangat sesuai untuk ibu hamil. 
Antara khasiatnya kepada ibu hamil dan bayi kecil adalah :

1. Bayi dilahirkan dengan kulit bersih, merah dan tidak berbau.Kepala tidak berkerak.
2. Bayi terhindar dari pelbagai penyakit kulit jika disapu pada kulit bayi.
3. Boleh mencegah kanser payudara,tumor, bisul dan lain-lain.
4. Melebatkan dan menyihatkan rambut ibu dan bayi dan rambut tidak gugur.
5. Mengelakkan bayi daripada kembung dengan menyapu tursina 88 di perut bayi anda.

Antara khasiat lain Tursina 88 (minyak zaitun dara) ini adalah :

1. Memelihara kesihatan tubuh
2. Meremajakan kulit.
3. Menghilangkan parut.
4. Mencegah Rambut gugur
5. Meningkatkan kolestrol baik sekaligus menurunkan kolestrol jahat.
6. Mengurangkan kesan negatif lemak terhadap terjadinya pebekuan darah.
7. Menurunkan risiko serangan kanser rahim.
8. Menurunkan risiko kanser payudara.
9. Membantu menstabilkan gerakan pundi hempedu dan menguatkannya
10. Menstabilkan gula dalam darah.
11. Menurunkan kadar asid dalam perut.
12. Sangat sesuai untuk ibu mengandung.

"Makanlah buah zaitun dan berminyaklah dengannya kerana ia berasal daripada pohon yang diberkati" HR Al-Baihaqi dan Ibnu Majah.

Tursina 88
Tursina 88 210 Kapsul


Tursina 88 125 KapsulTursina 88 125 Kapsul RM 40 SM/RM45 SS
Tursina 88 210 kapsul RM 55/RM60 SS


Extra Virgin Olive Oil Tursina 88 300 ml RM 48 SM/RM 55 SS
Extra Virgin Olive Oil Tursina 88 60 ml RM18 SM/RM 22 SS


To order whatsapps 0192460537